torsdag 20 februari 2014

Gräver, gräver, gräver...

Nu är det grävning på gång på olika nivåer.

Ute gräver en maskin en provgrop för den kommande avloppsanläggningen.
Resultatet var lyckat - inga hinder för att gå vidare med ansökan.

Och inne har vi ett par hantverkare som gräver ur golven. Syftet med det är att få bättre isolering och dränering samt att göra plats för vatten och avloppsledningar. 

Jag började själv det här grävarbetet i höstas men kom inte hela vägen. Det är tungt och tar tid på grund av en massa gamla tegelstenar och bråte som man fyllt grunden med. Varje spadtag tar tvärstopp... Skönt att ha någon annan på plats nu som fixar det åt oss :-)

onsdag 12 februari 2014

Nu j-ar blir det bygga av!

Ända sen vi bestämde oss för att köpa Görlige i juli 2012 så har planen varit att sälja vårt nuvarande hus, flytta till något enklare (läs radhus eller bostadsrätt) och finansiera bygget med pengarna från försäljningen. Dessvärre har bostadsmarknaden i Sundsvall satt käppar i hjulet för vår plan, enda möjligheten att sälja har varit att gå ner rejält i pris. Eftersom det skulle innebära att vi inte fick de pengar vi behövde och att vi helt enkelt inte rear ut ett hus som vi lagt fyra år på att bygga så har försäljningen inte blivit av - förrän nu!

Nu ser det äntligen ut som om försäljningen har blivit klar och till ett pris som vi är nöjda med. I slutet av maj är det dags att flytta ut så vi har gott om tid att hitta något nytt boende.

Nu börjar också det riktiga byggarbetet för oss - upphandla en massa leverantörer och hantverkare och göra tidplaner så att de olika delarna går ihop. Första steget med att ha någon (annan än mig själv) till att gräva ur grunden och förbereda för isolering och rördragning börjar redan nästa vecka.

And so it begins...