fredag 3 juni 2016

Och badrummet tar form

Har monterat in lite mer grejer i badrummet. På lavoaren har vi bytt ut locket och insatsen mot en ny skiva som jag gjort hål i för vatten och avlopp. Sen har jag börjat montera duschkabin - den ska vara där tillfälligt tills vi får ett "riktigt" badrum uppe, då tänker vi byta till badkar nere. det kommer nog passa bättre in i stilen men jag tror det blir mer praktiskt med dusch ett tag nu.

Duschkabinen är bara halvmonterad för att bli tillräckligt klar för rörmokarn att skruva in vattnen men inte så klar att den är i vägen för sista målandet och listerna.

Lavoararbetet under gång. 

Innan satt där ett lock och en plåtinsats med tvättbalja och hållare för svål och liknande. Ett tag funderade vi på att montera avlopp och krav direkt på plåtinsatsen men vi valde istället att göra så här. Nu går det att sätta tillbaka de andra grejerna om man vill återställa den. Blandaren är beställd men tar lite tid på sig innan den kommer fram...



onsdag 1 juni 2016

Framdörren på plats

Så är nya dörren monterad och på plats. Jag satte dit den i helgen; arbetet gick oväntat enkelt. Måttade med karmen och ett vattenpass, tog fram motorsågen och gjorde ett lämpligt hål och skruvade upp dörren. Alltid härligt när man inte stöter på några problem alls under ett arbete :-)

Fodren ska målas och så ska jag sätta dit en vattbräda ovanför.

Orsaken till att det är den vänstra dörrhalvan man öppnar är att den gamla inåtgående dörren sitter kvar innanför. Om man ställer upp den högra inre dörrhalvan så kommer den stå i vägen för trappan men om man ställer upp den vänstra så går det bra.

På lite håll ser man tydligt att vi kommer behöva det fönster som är planerat till höger om dörren för att få det hela lite mer harmoniskt.