Sista steget var såklart att montera gångjärnen. Jag måttade markerade och gjorde första urtaget. Det blev sådär sjukt bra så att man knappt ens behöver skruvar, det borde sitta kvar ändå.
Glad och övermodig ger jag mig på nästa gångjärn. Naturligtvis slinter jag med stämjärnet och slår loss en flisa.
Syns kanske inte så bra på bilden och inte heller kommer det att synas på dörren eftersom det är in mot karmen men #%$*#% vad störande det är!
Nåja till slut blev dörren monterad och klar - fint va?!
Jag är imponerad!
SvaraRaderaJust idag (när ni bytt huvud på bloggen) bläddrade jag bland Görlingeskisserna och tänkte att jag skulle göra en "färdig" fasadritning snart.
SvaraRaderaIngen brådska med skisser, de här funkar ju bra.
RaderaJag vill förresten påpeka att jag faktiskt satte dit skruvarna - trots den fantastiska passformen ;-)
SvaraRaderaKul att ni skriver både om när det funkar med renoveringen och när det går åt pipsvängen. Nästan. Dörren, hur gammal kan den vara? Jämförde med våran grå i sovrummet ni vet, och den ser exakt lika ut!
SvaraRaderaDen här indelningen kom under rokokon i mitten av 1700-talet och höll sig kvar till mitten av 1800-talet. Just denna dörr är nog från 1700-talet eftersom den har s. k. utanpåliggande fyllningar (bara på ena sidan ser den ut som en dörr med "halvfranska" ramverk).
RaderaIntressant. Hur ser den ut på andra sidan? Är det nyckel på framsidan och ett låsvred på andra sidan?
SvaraRaderaLåset som sat monterat var nog eftermonterat för det satt upp och ned. Det var ett kammarlås med, som du säger, nyckeln på ena sidan och ett ovalt trycke på andra sidan. Alltså ett sånt där trycke som är monterat mitt för låset och inte med ett handtag som på moderna dörrar.
SvaraRadera