söndag 22 september 2013

Farstufundering

Vi har funderat fram och tillbaka på om vi ska ha en vanlig dörr, öppen farstu (som nu) eller inbyggd farstu. Det finns spår på ytterväggarna som tyder på att det har funnits en större farstu tidigare.

I boden hittade vi vad som kan ha varit fönstren från den tidigare utbyggnaden. Fyra stycken höga smala fönster i en stil som liknar våra fönster.
Ca 50*150 cm
Men de kan också komma från grannhuset, det finns bilder från början av 1900-talet där det huset har fönster i samma stil.

2 kommentarer:

  1. Det ser nog mest ut som fönster till en glasveranda (men det hade kanske grannhuset också) inte vanliga fönster. Huset är ju så tydligt omskapat för hundra år sedan, så visst passar en veranda. Det märkliga är att den gamla plankdörren fått vara kvar genom omdaningarna. Vanligare var att husen fick en ramverksdörr innanför verandan.

    SvaraRadera
  2. Ja grannhuset hade också en veranda och den syns på bilden. Den har liknande men inte exakt lika mått på fönster. Kan ju ha varit så att de haft ytterligare en veranda som inte syntes på bilden.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.