fredag 20 november 2015

Tapettips

Vi sitter och drömmer om tiden då våra rum är klara. Letar tapeter och väljer färger även om det ibland känns som om det är väldigt lång tid tills det är dags att sätta upp dem...

Tapeterna ska ju gärna passa in i rätt tidsålder jämfört med vad vi valt för profiler och liknande på rummet i övrigt. Därför letar vi igenom de vanliga kollektionerna av gammelsvenska tapeter hos Lim och handtryck, Duro och liknande. Efter ett tips vi fått tidigare så tittade vi även på även på tapeter från grannlandet: "Norsk arv" har tillsammans med den norska riksantikvarien och Norsk institutt for kulturminneforskning tagit fram en kollektion tapeter i olika äldre stilar. Finns mycket intressant att titta på där! Hos TSH-interior kan man titta på kollektionerna och beställa prover. Det har vi gjort och bara några dagar senare kom det ett stort kuvert med fina tapetprover, dessutom hade de skickat med några handskrivna kommentarer och ytterligare en tapet som vi inte beställt men som tydligen var ny i kollektionen. Mycket bra service där! :-)

äldre tapeter
Här är de som vi beställde hem för att titta på. Förmodligen blir det den nere till vänster i badrummet och, om jag får som jag vill, den i mitten uppe som tapet i pigkammaren.

En lustig detalj i ärendet är att det stora hårda paketet med tapetproverna var frankerat för 1,40 norska kronor. Motsvarande porto i Sverige hade säkert kostat tjugo gånger mer.

4 kommentarer:

 1. Det är också min erfarenhet av beställningar från Norge. Service och billigt porto.
  Jättefina, alla tapeterna. Men särskilt förtjust i den röda!

  SvaraRadera
 2. Fina både "badrumstapeten" och jugendtapeten. Den till höger gillar jag även om den är ganska mörk. Har ni kollat på Hagelsrums handtrycks tapeter?

  SvaraRadera
 3. Hade det inte varit en jugendtapet i pigkammaren på den tiden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det har nog till och med funnits två jugendtapeter i det rummet varav den ena är rätt lik den här ovanför. Kolla bilderna i det här gamla inlägget: http://gorlinge.blogspot.se/2015/06/tapeter.html

   Radera