måndag 29 februari 2016

Första väggarna inomhus är (grund)målade

Det kanske inte ser så mycket ut för världen än men att börja måla väggar inomhus är stort för oss. Det är väggarna i bagarstugan som har grundmålats.
Äggoljetempera har vi valt eftersom rummet delvis kommer att användas som kök och vi vill ha en ganska tålig färg. Dessutom är det ju kul att kunna blanda själv.

Pigmentblandningen är färdigköpt eftersom vi hittade en som vi gillade hos Ovolin.

Väggen hade fått en hård och bra yta efter limstrykningen förra gången jag var nere, tidigare smulade den lätt om man tog på den. Har dock hört av andra att det ska vara bättre att måla med grundfärg först och att inte stryka med cellulosalim. Lustigt att när man håller på med sånt här så finns det, oavsett hur man gör, någon som tycker att man borde gjort tvärt om. Nåja, vi får väl se om färgen sitter kvar eller trillar av...

Före målning fuktade vi väggen för att den inte ska suga för mycket.

Johanna målar med tapetborste, det fungerade bra. Tidigare testade vi med en smalare pensel också men den var inte lika smidig.

Ska målas i två lager till innan vi stänkmålar väggen. Det är möjligt att färgen blev en aning för ljus och att vi ska ha en lite mer blå-grå ton istället. På plankväggen (som dessvärre inte kom med på bild) så fick den en annan, bättre ton. 

Det gick åt ganska mycket mer färg än vi räknade med (ärligt talat så räknade vi helt enkelt fel) så vi har möjligheten att justera till kommande lager. Ibland är det bra att det går långsamt - man hinner tänka mer då! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.