måndag 7 mars 2016

Reglade golv och ett par hål

Vi har haft lite hjälp här igen. Den här gången har vi fått ett par av golven på ovanvåningen urskottade och uppreglade. Golven på ovanvåningen har ju mest använts till förvaring så det var ganska långt mellan reglarna, i snitt 120 cm. Otroligt stabila reglar men lite för svajigt om man ska ha det som "riktigt" golv. Dessutom var en del av golven ganska sneda: skiljer 11 cm mellan de olika sidorna av rummet.

Här är det uppreglat för att bli badrum någon gång i framtiden - mycket stabilt!

Vi passade även på att få gammal sand och sågspån urskottat. Fyllningen har med åren blivit fuktig och tyngt ner innertaken så att de bågnade och inte gick att trycka upp igen. Enklast är såklart att skotta ur. I badrummet nere skulle vi dessutom byta innertak så där kunde hantverkarna såga upp ett hål och tömma ner spånet. Dessvärre hade vi en liten miss i kommunikationen så de trodde att det även var ok att såga hål i kökstaket för att tömma det - det var det inte... Nu får vi antingen laga eller pappspänna taket.
ett oönskat hål

I hallen kommer vi även i framtiden ha synliga bjälkar i taket, dock behövde de befintliga bjälkarna lite hjälp för att hålla uppe golvet.
Här passas nya bjälken in i hålet.

På med panelen runt om igen så ser det ut som om den alltid funnits där, ska bara målas lite.


2 kommentarer:

  1. Ni jobbar flitigt! Maken vägrar ha hantverkare på plats utan att vara med själv... krångligt, men räddat en del situationer!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det hade ju varit bra både för bygget och för nerverna att vara på plats själv. Funkar dessvärre inte för oss så ibland får vi bara bita ihop och hoppas att det blir bra...

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.