tisdag 8 mars 2016

Sätta upp och ta ner skivor

Eftersom blandaren var trasig och jag ändå ville komma vidare så satte jag upp en del plywoodskivor i helgen. Första lagret puts var redan satt i tvättstugan så vad som återstod att göra var ytlagret - jag satte alltså upp 7 mm plywood istället eftersom jag kände att det inte gör så stor skillnad där ute i tvättstugan. Det blev rätt bra, plywooden följer väggens buktningar rätt bra så det blir ändå en levande yta. Jag glömde ta en bild så ni får föreställa er hur det ser ut... Faktiskt så var det sista bygginsatsen i tvättstugan, allt som återstår där nu är att tvätta ner gammal limfärg från taket, måla allt och fixa ytbehandlingen på golvet.

Sen har jag tagit ner några skivor också - i taket i det som ska bli badrum har man klätt in allt med masonit. Den håller jag på och tar ner vilket är svårare än man kan tro. masoniten är spikad med miljarder dyckert som dessutom är så mjuka att de inte går att få grepp om huvudet på dem med kofot eller hammare.
Verkar vara viktigt att använda många spikar när man sätter upp masonit...

Anledningen till att vi tar ner masoniten är att taket ovanför är fuktskadat och hänger ner. Det behöver renoveras. Kul ändå att trots att taket och bjälkarna är dåliga på sina ställen och att spikarna ibland har rostat av så är masoniten helt intakt: slät och fin.

4 kommentarer:

 1. Jobb, jobb, jobb...Härligt med etappmål. Så många resor det krävs för att arbeta med ett renoveringsprojekt så pass långt från permanentboendet (om jag tolkat saken rätt).

  Du spar väl masoniten för eventuella kommande behov? :-)
  Förra veckan såg jag ett litet rum med masonit på väggar och tak, allt blankfernissat. Färgen var djup och snygg: 40- eller 50-tal. Tänkte att ett sådant rum skulle jag vilja ha någonstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är en bra bit att åka till bygget. Gården ligger mellan Uppsala och Enköping och vi bor i Sundsvall så det blir ca 35 mil enkel resa.

   Radera
 2. Spik var säkert jätte billigt förr :) Ibland undrar man nog vem som har haft sån lust att stå och spika alla de spikar som man hittar när man river.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog så att arbetskraften också var rätt billig. Inte säkert att den som spikade egentligen hade lust ;-)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.