måndag 16 maj 2016

Fog

I helgen har Johanna vaxat och fogat badrumsgolvet. I tvättstugan la vi golvet med fog av lerbruk samtidigt som golvet las men i badrummet tänkte vi ha kalkbruk så då la vi golvet utan fog - men nu var det alltså dags. Vi började med att vaxa golvteglet med Ottossons oljevax. Personligen tycker jag nog att den ytan blev bättre än ytan i tvättstugan där vi använde Lucer från Qvesarum. Får återkomma med omdöme när vi använt båda golven ett tag. Däremot var det mycket jobbigare att få på Ottossons vax eftersom det var hårdare.

Fogen är gjord av Saint-Astier kalkbruk som blandats ganska torrt för att kunna borstas ner i fogarna. Väl där användes gummiskrapa och ett par fogslevar av olika bredd för att pressa till fogen.

Jobbet tar mycket lång tid men det blir snyggt till slut. Kommer behövas tvättas en del för att få bort dammet. Sen blir det nog ett lager till av oljevaxet.

1 kommentar:

  1. Det där bli ju jättebra! kul att ni använde lite olika metoder. Kan bara ana hur tufft det var med vaxet, tyckte det var tillräckligt hopplöst med att bara stryka på hårdvaxoljan!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.