söndag 14 augusti 2016

Hallen är i stort sett klar

Under sommaren har vi blivit i stort sett klara med hallen. Vi tyckte att det var prioriterat eftersom vi ofta går igenom där och blir deprimerade av vad vi ser.

Ungefär så här såg det ut när vi lyfte på OSB-skivorna som legat som golv det senaste året. 

 Panelen på väggen till vänster i bild hade vi tagit ner eftersom där var en del vattenskador som vi behövde fixa. I övrigt sitter originalpanelerna kvar. Det är väldigt varierande bredd på pärlsponten - från riktigt bred mot ytterväggen till riktigt smal längst in. Det är så med många saker här - man verkar ha tagit det som var över och använt.

Golvet som låg där från början har vi också kasserat - förmodligen har det dragit in regn och snö genom dörren som var mer än lovligt skev. I vilket fall som helst så var hela det gamla golvet ruttet.

Ersättningsgolvet tog vi från det som tidigare var matsal - när matsal och kök blev ett rum var det svårt att få ihop golven så vi valde istället att använda det golvet här. Rejäla bräder är det - ca 6,5 cm breda och mycket tunga. Det var en hel del hyvlande och slipande innan vi kunde använda dem. En tidigare ägare hade använt rummet som motorsågsverkstad så det fanns en del oljefläckar.

 
Slutresultatet: golvet lagt, ersättningspanel (120 mm bred från Åttersta) har kommit upp och blivit målad. Vi har också fått upp lister och foder. Även de är nya och från Åttersta, i den gamla hallen hade man använt restbitar av pärlsponten som lister.

Den här knoppbrädan fanns i förrådet under trappen, den var sönderbruten i kanterna men i övrigt i bra skick. Kul att kunna ta fram och sätta upp saker som vi packade ner när vi rensade huset för några år sen.

1 kommentar:

  1. Å så fint! Vad fantastiskt att huset börjar ta form på riktigt.
    Meeen okej, så motorsågsverkstad i matsalen är en grej...?

    SvaraRadera