onsdag 17 januari 2018

Andra sorters väggar

Väggarna i sista rummet på nedervåningen blir lite annorlunda jämfört med resten. Det här rummet har i stort sett klarat sig från fuktskador och det är bara syllstocken vi behövde byta, och den gamla lerkliningen sitter fast ganska bra. Därför har vi valt att inte göra om lerkliningen utan bara fixa till ytskikten. 

Treetexskivorna är bara kapade i nederkant. Vi ska komplettera och sen tapetsera. Passar även på att dra in el här när det är lättillgängligt. Det har varit rätt kallt att jobba här men fotogenvärmaren (längst ner i bilden) värmer snabbt upp ett så litet rum.

Väggarna lutar kraftigt så här reglade jag upp och la på en skiva OSB som underlag först. En nackdel med lerkliningen, speciellt om den blir tjock, är att det kan vara svårt att fästa saker mot väggen. 

Taket är inte i så dåligt skick som det ser ut, det är något gammalt angrepp som gjort den mörka missfärgningen men träet är i fint skick. Det är lite lågt i tak här, ungefär 195 cm, men eftersom det ska användas som gästrum så får det vara så. 

2 kommentarer:

  1. Det räcker åt mig. Jag är bara 170. :-)

    SvaraRadera
  2. Större delen av rummet funkar bra för mig också men på ett ställe sitter det en kuloledning spikad i taket och då blir det för lågt för mig...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.