fredag 8 februari 2013

Bidragsansökansdagen

Stor dag igår, vi skickade in ansökningar om byggnadsvårdsbidrag med en massa bilagor. I vanliga fall skulle ansökan ha varit inskickad sista oktober men vi hade sån tur att ansökningstiden blivit förlängd till idag. Länsstyrelsen har tidigare beviljat bidrag för en del åtgärder och i underhållsplanen som man tog fram då finns rekommendationer om fler saker som borde åtgärdas. Vi har därför ganska stort hopp om att kunna få bidrag nu med - det skulle verkligen hjälpa oss att komma igång med allt vi skulle vilja hinna med under första året.

Vi har tänkt att renoveringen ska få ta den tid den behöver men det är ganska mycket som vi skulle behöva hinna med för att överhuvudtaget kunna flytta in i någon del. Dessutom är de första sakerna vi måste åtgärda så pass avancerade att vi definitivt måste ta hjälp av firmor med specialistkompetens.

Därför har vi den sista tiden träffat antikvarie och byggare och tagit bilder och gjort ritningar och analyserat huset så gott det går för att få fram en plan och underlag till ansökan om byggnadsvårdsbidrag.

Återstår bara att hitta några byggare som kan hjälpa oss att förverkliga planerna - de som har kompetensen verkar ha otroligt mycket att göra...

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.