fredag 1 februari 2013

Några utvändiga detaljer

Och så tar vi ett varv på lite närmre håll:
Nej, det är inte en synvilla - den lutar verkligen så mycket. Lyckligtvis en ganska rapplig konstruktion så den skulle nog inte göra så mycket skada om den kapsejsar innan vi hunnit ta ned den under ordnade former.
 Fönstret till matsalen som sitter på baksidan av huset.

 Några av våra paneler, här en tjock men smal variant.

En ganska smal variant av pärlspont, den andra är bredare och med mindre pärla. Dessutom är de brädorna av olika bredd, de här är jämnbreda.

 Liggande, tunnare fasspont.

Husets snyggaste dörrar har fått sitta på baksidan och blivit rätt illa åtgångna. Det kommer nog krävas en hel del jobb att få dem i bra skick igen. Titta på gångjärnen - handsmidda från slutet av 1600-talet eller början av 1700!

 Det var ett tag sen den här lampan fungerade...

Ett av fönstren, bågarna är renoverade men det finns lite kvar att fixa med resten.

2 kommentarer:

  1. Angående ytterbelysningen har jag nyss köpt en likadan på loppis, men de finns nytillverkade på byggfabriken (för ett par tusenlappar), jag gissar att man kan köpa en ny glaskupa som passar där för en överkomlig peng.

    / Rasmus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja en liknande lampa har vi hittat på byggnadsvårdsbutik. Vi hoppas på att hitta någon till på loppis eller liknande för det är ju både roligare och billigare än att köpa nytt. Annars får det nog bli någon från kulturbelysning, den som satt där innan bedömde vi som för sent att rädda - om man tittar noga på bilden så ser man att fästet mellan lampan och väggfästet är helt borta, det hängde i sladden.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.