torsdag 2 april 2015

En till bok

Jag hittade den här på ett antikvariat på nätet i går och fick den levererad idag - snabbt jobbat! Har lånat den tidigare så jag visste att jag ville ha den. En gång försökte jag köpa den på Tradera men var lite för långsam i budandet.
Boken är utgiven av nordiska museet 1984 och innehåller olika exempel på byggnadsdetaljer och vilka tider och stilar de kommer ifrån. Massor av intressanta fakta och detaljer....
Dessvärre varken praktiskt eller snyggt upplagt...
Väldigt bra att ha nu när vi försöker bestämma oss för snickeridetaljer till rummen nere!

Man kunde bara önska att detlåg upplagt på nätet som en sökbar databas eller liknande. Då skulle det vara riktigt användbart.

4 kommentarer:

 1. Jag har alltid önskat att någon skulle ge ut den här boken kompletterad och redigerad. Jag har en upplaga från 1974 men jag misstänker att den är äldre än så.

  SvaraRadera
 2. Men titta! Där är ju vår badrumsdörr som nr 8! Vad står det om den? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det står ungefär det som jag kommenterade i er blogg, jag har inte boken framför mig nu men ungefär så här var det: "förekommer i Dahlbergs typritningar över officersboställen från 1600-talet och tillverkades fram till början av 1800-talet." Sen måste man nog titta mer på detaljerna om man ska kunna säga något mer exakt om hur gammal just den dörren är...

   Radera