onsdag 15 juli 2015

Det går låååångsamt nu

Tycker inte det känns som om vi kommer någon vart med någonting just nu. Vi jobbar hela dagarna men man ser inte så stor förändring. Johanna håller mest på och skrapar luckor och stommar till köket och jag förbereder för att kunna putsa fler väggar och för att kunna lägga golv. Det första innebär mest att ta bort gamla spikar och lerklining och att fräsa in elslangar. Det andra innebär att rensa ur skräp ur isoleringen (vi har slarvat med att täcka och det straffar sig nu), skotta in mer isolering och till slut täcka igen.

Idag fick jag i alla fall en liten utmaning att ta tag i - väggen mellan köket och pigkammaren buktade kraftigt på mitten, skulle gå åt mycket puts för att få den rak. Bättre att fixa till själva timret.
Skiljer säkert sex-sju centimeter mellan mitten och golv/tak.

Det var jäkligt pilligt att få loss foder och karm utan att något gick sönder och då var karmen inte ens spikad utan bara fastkilad. 

Rätade upp med hjälp av en följare (tas bort efteråt) och en slägga, sågade in en gåt och så montera tillbaka dörren. Kul eftermiddagsaktivitet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.