onsdag 19 augusti 2015

Listbonanza

Jag tröttnade på att fräsa lister själv och beställde från Åttersta såg istället.
På besök vid sågen, har fått mycket bra hjälp där och kul att se deras utställning!

Vi passade på att beställa alla lister och paneler till nedervåningen på en gång så det blev ett rejält lass.


Vi köpte även en del pärlspontpanel att komplettera med. Det har suttit sån mest överallt men en del var i dåligt skick och har behövts bytas. Hos Åttersta har vi kunnat köpa olika bredder och tjocklekar vilket gör att lagningarna blir snyggare. 

Det finns även en del lister och foder som vi återanvänder men på flera ställen var det bara plankor och bitar av panelen som man använt som foder så där har vi fått byta.

2 kommentarer:

 1. Jättebra blogg detta, stor tumme upp för alla detaljerade beskrivningar.
  Det bästa är när ni skriver lite om materialval och metodval, och varför ni gjort de valen i de olika renoveringsstegen och på olika delar av huset.
  Jag såg ert hus första gången på byggahus.se forumet och nu har jag läst allt ;-) Fascinerande!

  Mitt torp ligger inte så långt från Åttersta såg, vi har inte börjat med bostadsdelen utan har hållit på med förfallna uthus och fixa i lagårn än så länge. Men givetvis kul med all denna inspiration inför att vi ska sätta tänderna i huset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar bloggen! Vi försöker skriva om sånt som vi själva tycker är intressant, jag saknar själv fler bloggar som diskuterar hur man gör och varför man har valt vissa sätt. Visst är det kul och inspirerande att se slutresultat men många gånger är det ju vägen dit man funderar över.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.