tisdag 25 augusti 2015

Tegelgolv i badrummet

Jag hann med att lägga tegelgolv i badrummet också.
Har ju tidigare funderat på att tegelgolvet är för grovt för ett badrum men sen bestämde vi oss för att det ska vara rustikt. Hade golven från Horns tegelbruk varit billigare så hade vi nog bestämt oss för att det inte skulle vara så rustikt i alla fall :-)

Till att börja med gick jobbet rätt lätt med snygga raka rader. Men eftersom jag  skulle jobba mig mot dörren (bakom mig i bilden ovan) började jag lägga tegel bort mot högra väggen för att sen jobba mig bakåt men när jag sen närmade mig dörren hade det blivit snett. Först blev mina fogar smalare och smalare och sen fick jag inte ihop det alls - fan!
Fick börja kapa till golvteglen för att få det att gå ihop...


Eländet syns till höger i bilden - får lägga en matta där.

5 kommentarer:

 1. Det är helheten som räknas. En antik liten röd matta hade ju varit fint i det badrummet ju! Vad har ni mer för planer på badrummet? Ett av de absolut roligaste delarna av renovering i ett gammalt trähus tycker jag är badrumsfunderingar, jag tycker att det tänks så mycket klokt och radikalt, istället för att tvunget duscha på golvet och sedan slaviskt följa krav på våtrum m diverse plaster i hela rummet. Verkar som att ni är inne på ett sådant spår? Kör ni kalkbruk rakt igenom?

  SvaraRadera
 2. Rummet kommer gå i jugendstil med panel till 2/3 av väggen och en mönstrad tapet ovanför. Förmodligen någon grön nyans på panelen. Vi har nyligen budat hem en härlig kommod som ska omvandlas till badrumsmöbel, kommer nog ett eget inlägg om den.

  jepp, inget tätskikt, det skulle inte fungera så bra med vår täta grund. Vi kommer nog ha ett sittbadkar med duschdraperi runt så att det inte skvätter så mycket. Dessutom har jag gjort rejält fall så att inget vatten ska bli stående på golvet.

  Golvet är lagt i lerbruk, men fogarna gör vi med något annat. Jag tyckte fogarna av lerbruk i det första golvet blev lite för känsliga...

  SvaraRadera
 3. Ingen fris runt öppna spisen? En sådan hade kanske villat bort intrycket av ojämnhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det blev inte så - frisen hade i så fall hamnat mitt i det ojämna så det hade kanske hjälpt. Tur det är lerbruk så det går lätt att göra om om det skulle se för illa ut...

   Radera
 4. Men så fruktansvärt snyggt! Vilken bra idé! Jag tycker det ser jättebra ut, men jag är känd för att inte vara så noga direkt.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.