fredag 7 augusti 2015

Rödfärgskok

Eftersom Stora Enso höjt priset på rödfärgspigment till över 6000 för en 20-kilossäck så valde vi istället att beställa Uulas italienröda pigment. Vi hade sett den både i färgkarta och uppmålad och tyckte väl inte att den var perfekt men nära nog med tanke på att den ljusa Faluröda, som jag nämnde först, inte var rimlig att köpa. Dessutom känns det ju inte som riktig byggnadsvård om man inte kokar sin färg själv.

För ett tag sen kokade vi första omgången.
Här kokas det färg! (Ser du att vi fått dit ett rökrör Viola?)

Färgen ser bra ut som pigment och i blöt form men så fort den börjar torkar blir den lila istället för röd. Och jag menar inte att den har en blåaktigt ton utan att den verkligen är lila. Det bättrar sig lite när den är helt torr men fortfarande inte bra. 
Till vänster Italian punainen och till höger Falus ljusa.

Efter ett kort rådslag i familjen bestämmer vi oss för att måla baksidan och den kortsidan som man sällan ser i Uulas färg och köpa färdigblandad ljus faluröd till resten.

Barnen passar också på att måla sin lekstuga. Ungefär så där långt målade de innan de tröttnade och föräldrar fick måla klart.

1 kommentar:

  1. ja, de skiftar i olika toner helt klart, i brådskan målade vi kvisten förra året i Italiensk röd, från Hangö färg, en dyr burk vi trodde skulle vara bra ton. Nej. Men som du vet så blev det ljus faluröd då. Snyggt hus och snygg fasad nu när jag såg det nästan klara!!! Kämpa på!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.