måndag 3 augusti 2015

Nästan ett rum

Alla lister, foder och paneler är uppe och sista lagret lerklining torkar på väggen. Det är nästan så att det känns som att det kan bli klart till slut.
Väggen är flammig eftersom det torkar lite ojämnt och golvet är täckt med skyddspapp. Saknas bara lite färg så är det klart

4 kommentarer:

  1. Fantastiskt! Ett steg på väg mot målet...

    SvaraRadera
  2. Otroligt! Ni har jobbat på bra!

    SvaraRadera
  3. Vad spännande, jag vill börja följa et renoveringsresa! Jag planerar att bygga ett timmerhus, är ert byggt av timmer? Jag har nämligen tänkt använda lerklining som isolering på den norra väggen samt i våtutrymmen, har du möjlighet att skriva ett inlägg med tips och instruktioner om lerklining. Eller kan du tipsa om någon annan bra infokälla?
    Vet du något om vilka lagar/regler som gäller vid lerklining i badrum?
    Hälsningar
    Elina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej - ja nedervåningen är byggd av timmer.

      Jag har tidigare skrivit lite om lerklining här: http://gorlinge.blogspot.se/2015/02/hur-vi-jobbar-med-lera.html Det är inte en komplett genomgång utan bara lite om hur vi gjort.

      Svenska jordhus har en artikel om lerklining som är mer fullständig här: http://www.svenskajordhus.se/lerklining.html

      Sen finns det också ganska bra tips på byggnadsvårdsforumet på byggahus.se

      Det finns ju en del branchregler kring våtrum, det är inte lagar men försäkringsbolagen är enligt ryktena ganska hårda i sina bedömningar om det skulle bli fel. Dom branchreglerna tar inte hänsyn till hur den här typen av hus fungerar utan vill försöka skapa helt vattentäta skikt. Vi har därför struntat i reglerna och gjort det vi själva tror på istället.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.