torsdag 17 september 2015

Vårt äldsta fönster

Fönstret i badrummet är av stilen att döma det äldsta vi har, de flesta övriga byttes någon gång kring förra sekelskiftet.

När snickarna monterade om fönstret i samband med att de satte upp ny fasad så ersatte de understycket med en bit av en 195:a.
Det är inte någon långsiktig lösning men de gjorde det på goda grunder. Det gamla understycket var i uselt skick.


Som tur är har de lärt sig att vi vill behålla även de mest usla delarna av huset så allt de tar bort som ser ut att vara något, eller i alla fall ha varit något blir kvar och åker inte med till tippen.


Understycket har en fin profil och även om det mesta måste tas bort så kan jag spara hela framkanten. Den kommer att komma till användning när vi ska till att renovera fönstret. det går för det mesta långsamt när man jobbar med byggnadsvård men förhoppningsvis blir det bra till slut :-)

2 kommentarer:

  1. När jag 1984 bytte karmbottenstycke i gavelfönstret i salen sågade jag av den profilerade framkanten och limmade fast den på den nya.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så är planen - nu har jag bara kommit till själva bortsågandet, att limma fast den på nya bottenstycket får bli ett framtida jobb...

      Radera