onsdag 30 september 2015

Spisköp

I fredags var vi iväg till Nacka byggnadsvård och köpte en vedspis. Det kan ju verka lite onödigt med tanke på att vi redan hade två stycken i huset. Det här är den som vi tyckte var snyggast och som vi hade tänkt använda - en Husqvarna No 27
 Dessvärre visade det sig när vi tog loss den att den var i så dåligt skick att det var lika dyrt att köpa en ny som att renovera. Stora delar av baksidan och inuti var spräckt...



Lyckligtvis är det här en ganska vanlig modell så det var inte svårt alls att hitta en begagnad som redan var renoverad hos Nacka byggnadsvård. Vi kunde då också passa på att köpa en som eldas till höger istället för vänster eftersom det kommer passa bättre när vi flyttar spisen.



"Nya" spisen på plats där den ska muras in. Den uppmärksamma läsaren kan se att sotluckan inte är renoverad. Det var den när vi lämnade nacka men när vi bar in spisen (som är jäkligt tung) så lyckades vi tappa sotluckan någonstans i gräset och har inte hittat igen den. tur då att vi hade en likadan i reserv från gamla spisen. Vi passade också på att skaffa en ny vattenreservoar eftersom även den var kass sedan tidigare.

Båda de gamla spisarna sparar vi så klart, så kanske vi kan renovera dem senare eller sälja till någon som kan...

2 kommentarer:

  1. Det där blir ju mycket bra och funktionellt. Härligt att det finns byggnadsvårdsbutiker...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju en enorm skillnad mot förra gången vi byggde för drygt 10 år sen, då fanns det ont om både byggnadsvårdsbutiker och byggfirmor med den inriktningen.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.