fredag 2 oktober 2015

Inredning

Tidigare har vi varit rätt flitiga loppis och antikhandelsbesökare men de senaste åren har det blivit rätt dåligt med shoppandet. Det har naturligtvis haft en massa orsaker som att vi inte har tid eller att man drar sig för att gå in på en antikaffär med en fyraåring och en sexåring i sällskap. 

Tur då att det finns köp och sälj-grupper på facebook och nätauktioner där man kan handla mer i lugn och ro.

En kompis tipsade oss om att den här köksmöbeln (jag vet inte riktigt vad det är) fanns till salu i Friggesund för en femhundring. Och Friggesund är ju nästan på vägen när man ska söderut så det var ju bara att svänga förbi och köpa den*. Vi vet inte riktigt var vi ska ha den eller vad vi ska ha den till men snygg är den ju ändå.

Ett annat fynd är den här kommoden som vi ska ha som eh.. kommod i badrummet nere.

Den har en riktigt rolig inredning i målad plåt. Vi har ännu inte bestämt oss för hur vi ska göra med det. Antingen kan vi använda plåtinredningen och montera dit kran och avlopp. Men det innebär ju att vi måste göra hål i den. Det andra alternativet är att vi lyfter bort den och istället sätter dit en ny skiva med kran och ho och på så sätt gör att man kan återställa möbeln till originalskick om man så vill. Fast det kulle förmodligen bara innebära att inredningen blir liggande på vinden till någon framtida generation slänger den eftersom resten av kommoden har försvunnit i något tidigare arvsskifte... Och då är det ju bättre att den fina inredningen får ett nytt liv istället. 

Vi får se hur det bli med den saken, det brukar kunna bli ett beslut efter ett tag...

En spegel har vi också köpt till badrummet. Eftersom kommoden måste stå med locket uppfällt och eftersom vi har väldigt lågt i tak så fick det bli en variant som inte var för hög. Så här blev det med det:

Som ni ser så blir det lite stilblandningar men vi är inte så strikta med det som man kanske kan tro. Tror man det? Jag vet inte riktigt vilket intryck en sån här blogg gör alla gånger...*Här kan det vara värt att notera att vi tillhör den ironiska generationen och att Friggesund ligger typ en timmes omväg bort och att hela inköpsproceduren tog ca ett halvår från att vi först såg bänken till att vi fått hem den...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.