tisdag 29 september 2015

Vi började lägga köksgolv

För ungefär ett år sen beställde vi ett kilsågat golv till köket från Åttersta såg. Då tänkte vi att det nog snart var dags och att det var bra att ha golvet på plats så att det bara var att lägga in. Riktigt så blev det inte. Vi fick mellanlagra golvet i grannens loge där det fanns gott om plats och så tänkte vi att till våren när det är torrt och fint kan vi lägga in det. Men när våren kom var vi inte riktigt i fas för att lägga in golv än. Vi skulle bara dra el, rör och putsa väggarna först - sen kunde vi lägga in golvet. det borde vi kunna göra under sommaren. Fast under sommaren gjorde vi en massa andra saker och fick inte riktigt köket klart för att kunna lägga in golv då heller.

Nu blev det så att grannen behövde platsen i logen så nu skulle golvet absolut ut. För ett par veckor sen snabbputsade jag nederdelen av väggen och så har vi ordnat rör och el så nu i helgen var planen att lägga in golvet.

Vi började med den första, trixigaste, brädan som skulle ha genomföringar för element. Ungefär så långt kom vi för när vi skulle lägga nästa bräda insåg vi att golvet är alldeles för fuktigt.


Vi hade det naturligtvis på känn. Hösten har ju varit riktigt blöt och även om logen har tak så är den ju varken tät eller uppvärmd. Det blir ju ibland så när man verkligen vill något att man lätt ignorerar problemen. Så blev det som Gustav II Adolfs mamma en gång sägs ha skaldat - det ena du vill det andra du skall, så plägar det gå i dylika fall. Även om Kristina inte pratade om några golv förstås...

Vi insåg såklart att det skulle bli mer problem av att faktiskt lägga golvet än att skjuta på det så nu har vi istället gjort en ny hög inne i köket tillsammans med en luftavfuktare. Förhoppningsvis kan den hjälpa till att torka ut det tillräckligt så att vi kan lägga det senare.

Istället ägnade vi helgen åt att städa upp efter sommaren. Vi tog ner paviljongen och rensade i högarna. Kändes rätt skönt ändå att få det jobbet gjort. det är så lätt att skjuta på det eftersom det alltid finns annat som är viktigare och så växer högarna med bråte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar