tisdag 26 april 2016

Snickare på ovanvåningen

Den här veckan har vi snickare på plats som hjälper oss förbereda för isolering av ovanvåningen. Den har ju hittills varit delvis oinredd. Isoleringen vi har valt är mjuka träfiberskivor till väggarna och lösull av cellulosa i taket.

Taket har ryggåskonstruktion så snickarna bygger fack för isoleringen. i rummet längst bort kommer vi ha öppet upp till nock men i resten av huset kommer det vara vind på samma höjd som idag - alltså ungefär där den horisontella stocken syns på bilden ovan.

Mot yttertaket ligger en takduk som fungerar ungefär som gore-textyg, det släpper ut fukt men inte in. Vi har alltså inte någon luftspalt utanför. Hela isoleringslösningen bygger på att fukt ska kunna röra sig genom den - inga plastdukar... Sen ska det alltså sättas en ny duk mot de vertikala träreglarna och så blåser man in isoleringen i facken.

I taket kommer vi alltså ha lösull av typen Thermocell från Woodisol. Isoleringen blir 22 cm i snedtaket och så funderar vi på att lägga på ytterligare 45 mm skiva innanför - men det har vi inte bestämt än. Uppe på vinden blir det ett aningen tjockare lager.

Även i väggarna blir det träfiber - i form av mjuka skivor

Även väggarna reglas upp i fack men här använder vi oss av mjuka träfiberskivor. Hunton Flex heter varianten vi har valt. Först blir det 145 mm tjocka stående skivor och sen ytterligare 45 mm liggande.

2 kommentarer:

  1. Men vad menas med "uppe på vinden"? Trodde först att det var ovanför hanbjälken men de är ju synliga.

    Hur som helst skull jag tycka att det var helskönt att ha kommit så långt...

    SvaraRadera
  2. Jepp, det stämmer - det ska bli vind ovanför hanbjälken. Jag tror att det syns bättre på sista bilden i inlägget från idag (3/5)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.