måndag 25 maj 2015

Fönsterfix

Under veckan borde snickarna komma till kortsidan i fasadarbetet. När jag tog fram fönsterkarmarna visade det sig att en av dem var sämre än vad jag mindes.

Det är egentligen undersidan av fönstret som syns på bilden, jag vände karmen för att undersöka. Tog loss underliggaren för att kunna såga bort den skadade delen.

Visade sig så klart att den var i sämre skick än väntat när jag undersökte saken närmre - hela framkanten var angripen.

Det blev till att såga bort hela framkanten, jag tog bort så mycket som jag tordes.

Fixade till en ersättningsbit, vet inte om jag egentligen hade behövt hyvla så mycket men eftersom jag precis hade skaffat och fixat till hyveln så tänkte jag att det nog var säkrast :-)

<rant>
I själva verket har jag numera två hyvlar, den i bild är en gammal som jag fått och i bakgrunden ligger den nya Stanleyhyveln som jag köpte på byggvaruhuset.

Behöver jag skriva att en var bra och en var kass? Varför är det så - varför går det inte att köpa bra grejer direkt i butik? Ok, jag vet att jag kan beställa kvalitetshyvlar på nätet men när jag skaffade den hade jag inte tid så jag gick in på butiken och köpte den som verkade bäst, för typ 300 kr - det var den såklart inte värd...
</rant>

Och så limmade jag fast den nya biten. Hade dessutom monterat understycket igen, det var för att hela fönstret skulle vara klart när snickarna kommer. Annars hade jag så klart kunnat limma färdigt understycket först och montera senare. det hade nog blivit bättre, var lite knepigt att få den nya biten att sitta perfekt när den hängde i karmen. Resultatet blev ärligt talat lite sådär men om man ser till hela karmens skick så är det ändå bra nog.  De här fönstren är  dessvärre inga under av kvalitet varken i noggrannhet eller i virket...


1 kommentar:

  1. Ditt tålamod måste vara oändlgt!! Och tur är väl det........

    SvaraRadera