tisdag 5 maj 2015

Hantverkare på plats men inte vi...

I dagarna har vi hantverkare hemma på Görlinge men vi själva är inte där - vi är på jobbet och tjänar ihop deg att betala hantverkarna med.

Idag har det varit rörmokare på plats och dragit rör till radiatorerna. Det har (nog) gått bra, rörmokaren har på ett föredömligt sätt ringt och kollat så snart något varit oklart. Känns tryggt!

Vi har också ett par hantverkare som ska byta fasaden åt oss. Vi insåg helt enkelt att vi inte skulle hinna med det själva om vi ville få göra något annat under sommaren - och det ville vi.

Nåväl, vi hade bokat in en träff med hantverkarna i den gångna helgen för att stämma av detaljerna. Nu var det ju inte mycket som blev som planerat den helgen - inte heller det här blev av. Hantverkarna kunde inte komma...

Eftersom vi har en del väldigt specifika idéer om vad vi vill och vad vi inte vill  så har vi skrivit ner en lång detaljerad punktlista till byggarna kompletterat med skisser. Har en känsla av att vi nog framstår som rätt jobbiga men det får det väl vara värt. Bättre det än att gå oh gräma sig över att man inte sa till om saker när det gick. Dessvärre har inte de här hantverkarna riktigt samma kommunikationsskills som rörisen så nu försöker vi få rapporter om hur det ser ut från andra som är på plats - grannar till exempel. Känns nervöst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar