onsdag 16 juli 2014

Vi börjar fylla golven

Hej! Johanna här. Jag har hittills varit rätt osynlig här i bloggen, men nu kanske det blir ändring!  Jag är alltså den andra ägaren till Skrutthuset och nu bor vi ju alla här hela sommaren, så nu drar jag min beskärda del av strån till stacken. Det här här vad jag pysslat med senaste veckan:

- Byggt ramper och spångar in i huset och mellan rummen

Jag har fyllt Hasopor i hallen, dörren till blivande badrummet längst bort i bild.

Mera hall, här ser man trappan upp till övervåningen till höger. Den ska vara kvar. Återstår att se hur vi ska snofsa till den, underdelen har nog aldrig varit synlig så den är väldigt grovhuggen. Ingången till bagarstugan skymtar bakom trappan.Bagarstugan innan jag preppat den för fyllning. Ut med allt skräp. Här ser man också att jag tätat insidan av grunden med lerbruk. Alla vatten-och avloppsrör är dragna, här syns att vi ska ha en diskbänk längst bort under fönstret.


Jag fick fin hjälp av våra snälla grannar med att skotta och köra in Hasoporet i bagarstugan. Vi fyllde från två håll och det gick förvånansvärt snabbt. Det är verkligen inget tungt material.

Så! Då var det färdigt i både hall och bagarstugans köksdel.

I den del av bagarstugan som ska bli tvättstuga tog jag det lite lugnare. Här ska vi ha golvtegel och vi hade inte riktigt klart för oss hur högt vi skulle lägga Hasoporet för golvtegel-konstruktionen. Nu har Johannes på Svenska Jordhus gett oss svaret. :)


Badrummet  - här är det rätt djupt. Inte riktigt klart här.

Köket är det rum som tagit längst tid att förbereda för fyllning. Mycket grund som ska lertätas, mycket tegel och gammalt bruk som ska bäras ut och en stor rackarns vedspiskonstruktion som ska monteras ner - vad som finns under den är än så länge okänt.

Björn tätar grunden på baksidan. Diskbänken ska vara under fönstret mot baksidan.

2 kommentarer:

  1. Nyfiken på Johannes svar om golvtegelkonstruktionen. Men jag får väl ge mig till tåls...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om jag förstod honom rätt (dåligt ljud i telefonen) så ska vi bara lägga ett lager bruk med värmeslang och den ytterligare ett lager med sättbruk på det. Mycket enkelt!

      Radera