torsdag 18 september 2014

Hurra, vi vann!


Vi blev alltså utsedda till årets byggblogg 2014. Fantastiskt roligt! Vi vill så klart tacka alla som röstat på oss och så vill vi tacka juryn som utsåg oss och sist men inte mins alla våra läsare. Tack alla!

Vår resa hit började för drygt två år sen när vi satt vid köksbordet och diskuterade om vi inte borde skaffa ett torp som vi kunde fixa lite med på fritiden. En snabb sökning på Hemnet och så hittade vi det här, vi bokade tid med mäklaren i slutet av samma vecka och köpte huset i stort sett på stående fot vid visningen. (Rekommenderar bloggens första inlägg om ni vill veta mer om hur det gick till).

Sen dess har vi alltså använt i stort sett all vår fritid och alla pengar till att renovera huset. En ganska stor slant la vi också på en husvagn eftersom det inte går att bo i huset. Men nu börjar det närma sig - till våren planerar vi att sälja husvagnen och flytta in i ett rum. Det kommer att bli ett stort lyft, vi är INTE husvagnsmänniskor ;-) 

En fråga som vi ofta får är hur vi orkar. 
Det är faktiskt inget större problem alls. Vi har renoverat ett gammalt hus tidigare och då bodde vi i det under arbetet och ville därför bli snabbt klara. Så skulle vi inte ha det nu, det ledde till att vi tog snabba beslut som vi kanske ångrade efteråt och valde metoder som gick snabbt men som inte alltid passade huset. 

Vår strategi under den här renoveringen är en annan. Det får ta tid, hellre tänka ett par gånger extra än att bara sätta igång. Ändra så lite som möjligt, huset har en lite lustig planlösning men det är en del av dess historia och dess charm. På den här punkten har vi misslyckats en aning. Från början var vi mycket försiktiga och sparade alla gamla tapeter och paneler. Dessvärre visade det sig att fuktskadorna var så stora att vi blivit tvungna att rensa i stort sett alla innerväggar och en del innertak. Vi valde även att ta ner mellanväggen i köket - den hade tillkommit senare och gjorde det inre rummet alltför mörkt och tråkigt. Hyr in hjälp, visst är det kul att bygga men många gånger blir det bättre om man hyr in experter. Den här biten gör också att jobbet går lite långsammare än en vanlig renovering eftersom vi inte har obegränsat med pengar. Det ska vara kul, om jobbet börjar kännas som ett tvång så får det vara. Då tar vi en paus och gör något annat tills bygglusten är tillbaka.

Med allt det sagt så är det naturligtvis ett stort lyft att vinna den här utmärkelsen. Det gör att energin ökar inför den lite tråkigare säsongen och att vi får kraft att ta nya tag för att faktiskt kunna flytta in i huset. Jag skulle vilja säga att själva utmärkelsen är det roligaste men jag har hört att man ska vara ärlig... Pengarna kommer väl till pass - ska bli härligt att shoppa en aning ohämmat. Högst på Johannas önskelista står en lamellfräs så en sån ska hon naturligtvis få. Själv har jag saknat några bra rullstöd till sågarna, sen kommer det nog gå en hel del till linisolering och liknande  - där brukar det gå åt pengar när man är på bygghandeln...

Så en gång till - tack till alla som gjort den vinsten möjlig för oss. Den är värd mycket!

Idag är frun utflugen så jag och barnen gick själva ut på stan och firade segern med en glass

8 kommentarer:

 1. Grattis! Men lamellfräs? Behöver ni en sån? Och linisolering, går det att köpa på Bauhaus? Jag har nog aldrig varit inne på något, så jag har kanske förutfattade meningar om vad de säljer.

  SvaraRadera
 2. Klart vi behöver en lamellfräs, vem behöver inte en lamellfräs? Och det är klart det finns linisolering på Bauhaus, det är där vi har handlat den hittills - lamellfräsen däremot verkar di inte ha, i alla fall inte på nätbutiken vi får se hur det är i verkligheten.

  SvaraRadera
 3. Stort grattis till 1:a priset. Roligt hitta nya bloggar via tävlingen.
  Mvh En glad o nöjd 3:a i tävlingen. ;))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det var många bra bidrag som var med, mycket roligt att se.

   Radera
 4. Grattis till er så mycket! Tycker att ni är värda all uppmuntran :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack - roligt att du tycker det :-)

   Radera
 5. Glöm inte bort barnen, dom har varit jätteduktiga och behändiga under lov och helger på Görlinge!
  Kanske inte hittar så mkt på Bauhaus men väl i Legobutiken......:))

  SvaraRadera
 6. Nån liten tigersåg eller annat som de kan hantera ska de nog få ;-)

  SvaraRadera