söndag 14 september 2014

Målbilder

Vi har många mentala målbilder för hur rummen ska gestalta sig när vi är klara. Ibland har man också sån tur att man hittar en bild i en bok eller tidning som stämmer väldigt väl överens med de mentala bilderna. Så var det med vårt kök - en dag när jag bläddrade i en Gård & Torp så ser jag en bild som, om man spegelvänder den, skulle kunna vara en snapshot av den bild jag har i mitt huvud över hur ena delen av köket ska se ut.


Så här såg köket ut innan vi tog upp golv och började processen med att byta ruttet timmer. Bakom bänkskåpen på bilden så var det en omfattande vattenskada som resulterade i många bytta stockar. Skåpet med vattenkran och en enkel diskho ska återskapas, osäkert om överskåpet får hänga med men nån form av förvaring blir det där i alla fall.  

Här har vi bilden jag hittade i Gård & Torp, och jag har spegelvänt den så den stämmer med vårt kök. Det är väldigt likt så som jag tänker mig vår framtida matplats. Just för tillfället känns det otroligt långt borta, men hoppet lever!

3 kommentarer:

 1. Ett 20-talskök finns även i mitt inre när något ska göras i nedervåningen framöver. Får se vart det hamnar...

  SvaraRadera
 2. Det bästa som kan hända när man ska förändra något är ju att ha gott om tid att fundera. :)

  SvaraRadera
 3. Ett stort grattis till vinnarna i Årets Byggblogg! En stor ära och väl värda er!
  Hoppas kämparglöden håller i sig, men det tror jag. Vissa bara "har det"

  Må så gott! /Angelica

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.