måndag 8 september 2014

Taksäkerhet

Har i helgen monterat takstegar och bryggor. Eftersom vi var lite sent ute med beställningen såg det först ut som om vi inte skulle få tag på några takbryggor. De fanns nämligen inte på lager hos vår bygghandel. Efter lite telefonerande löste det sig dock så att vi kunde åka förbi fabriken i Vittinge och hämta bryggorna där.
Ena skorstenen. Mycket trixande för att få dit bryggan, varken tak eller läkt är raka åt något håll...

Och andra, den provisoriska plasthuven ska så klart ersättas senare.

Det känns som om teglen skulle knäckas under stegen men hittills har det gått bra.

Skorstenarna är tätade nertill med Wakaflex. Det är en gummiremsa förstärkt med aluminiumtrådar som man "tejpar" runt skorstenen. Den vulkar ihop och ska sitta riktigt bra efter ett tag. Det syns inte på bilden men den går alltså en bit ut på undertaket också. Riktigt bra att jobba med och den minskar min oro tills vi fått dit en plåtslagare.

Sen ska alltså vi få dit en plåtslagare som gör beslag till krönen och plåtkanter runt nedre delen av skorstenen så då kommer gummikanten inte längre synas.

2 kommentarer:

  1. De takstegen smälte ju in rätt bra. Är det verkligen handelns vanliga jätteröda kulör som inte liknar tegel alls när man ser på dom?

    SvaraRadera
    Svar
    1. jepp, helt vanliga från Monier. men nu när du nämner det så ser de inte så röda ut som i byggbutiken. Kanske är det ljuset som förvillar en aning...

      Radera