lördag 27 september 2014

Nästa projekt

Sista större projektet innan årsskiftet är trapphuset.

Det är byggt i början av 1900-talet på en gjuten grund. Den där grunden har man genat en hel del med. Man har lagt en del större och mindre stenar i marknivå och sen gjutit en oarmerad grund ovanpå det. 
Stenarna har så klart satt iväg ner för slänten någon vår och då har den gjutna grunden delvis följt med.
Här har den knäckts

Och här med. På den vänstra halvan kan man fortfarande se gjutkanten som man dragit upp runt syllen. Ganska oklart varför man gjort så men effekten blir i alla fall att man leder in vatten i konstruktionen.
Trappan har också följt med ut...
Tanken nu är att lyfta upp trapphuset på domkrafter så att det hamnar i rätt läge igen. Sen bila bort grunden, gräva ur och fylla med makadam och sen gjuta en ny grund.

Men det är inte ett jobb som vi hinner göra själva så vi har hyrt in en lokal firma som ska hjälpa oss. Även om det är kul att bygga så är det ibland mycket skönt när någon annan har gjort jobbet. :-)

3 kommentarer:

 1. Men jag trodde ni slutat blogg eftersom jag inte såg några nya inlägg i bloglovin. Har ni flyttat eller är det jag som fipplat? Nåja, kul att återfinna er hursomhelst och ha massa inlägg att läsa ikapp!

  Ja visst är det skönt att ta hjälp ibland och se rejäla framsteg! Även om det kan kännas lite extra jobbigt efteråt att återgå till den vanliga långsamma lunken :)

  // Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nope, vi har inte gjort några ändringar, men jag har märkt samma sak med en del andra bloggar som jag följer - att de skriver inlägg men att det inte blir någon uppdatering i blogglistan. Märkligt...

   Radera