måndag 22 juni 2015

Vi har ett golv

I helgen blev jag äntligen klar med golvet - det golvet jag skrivit om i några tidigare inlägg. Förra helgen tyckte jag att jag var "nästan klar". Skulle bara justera lite, slipa lite och montera golvet så skulle det vara klart sen. Borde väl inte ta mer än en förmiddag?

Jo det gjorde det, det tog hela helgen och då ingick även fredagen i helgen eftersom det var långledigt. Men nu är det i alla fall klart. Det sista jag gjorde var att lägga golvtegel framför bakugnen.

Visst blev det snyggt till slut!

Tänkte att det kunde vara bra övning inför att lägga golvtegel i hela tvättstugan. Det var det - jag har förstått att jag måste vara mycket mera noga med en så stor yta om det ska gå ihop. 

Ska jag vara helt ärlig så återstår faktiskt ett jobb, jag ska spika golvet också. Jag har faktiskt skruvat det på plats och så tänkte jag slå klippspik - både för syns skull och som en extra säkerhet...

4 kommentarer:

 1. Du gör väldigt fint! Och det mesta av golvbräderna är originalmaterial ifrån huset om jag förstått rätt vilket är ett plus förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar :-) Alla brädorna kommer från det här rummet och rummet bredvid. Några hittade vi under det synliga golvet. Det har varit svårast att få ihop långa bräder, de lite kortare gick att kapa till ur långa som var för dåliga.

   Radera
 2. Så är det verkligen med små övningsprojekt! Antingen lär man sig att vara noggrannare, eller mindre noggrann. Varenda jädra gång.

  /Peter

  SvaraRadera
 3. Blev ju jättefint, duktiga ni är.
  MÄRIT

  SvaraRadera