tisdag 30 juni 2015

Nästa golv

Har gjort klart ett golv till de senaste dagarna. Det är tvättstugan som har fått ett tegelgolv.

Vi hade tidigare hyrt in hjälp med att gjuta ett lergolv med golvvärmeslang i. Dessvärre hade han som gjorde golvet lagt fallet åt fel håll, brunnen var högsta punkten i rummet. Fick bli rejält tjocka lager bruk för att kompensera det. 

Två hela dagar tog det att bli klar med golvet. Men det gick bra mycket snabbare på slutet när jag började få till tekniken.
Klart! 

2 kommentarer:

 1. Vad kul att ni valt tegel. blir säkert supersnyggt och förhoppningsvis även praktiskt! Två dagar låter väl väldigt bra om det är första gången? Vi har också tänkt ha tegelgolv i vår groventré/tvättstuga (great minds think alike?) och hoppas därför få åka lite snålskjuts på de efterforskningar ni säkert gjort :) Vad la du i för bruk? Vad fogar du med? Hur ska ni behandla golvet? Har ni bestämt er för att INTE ha tegel i badrummet, visst skrev du nåt om det tidigare?

  Det här med att det går fort på slutet.. Ibland känns det som man vill fortsätta byta fler golv (till exempel) än man behöver bara för att få användning för de nya färdigheter man tillägnat sig med mycket möda och stort besvär...

  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har både lagt i lerbruk och fogat med detsamma. Det finns flera varianter på hur man kan lägga om man googlar, men jag vet ärligt talat inte så mycket om vad som är bäst och varför.

   Vi har valt lerbruk därför att vi lyssnar (för mycket?) på råd från Johannes Riesterer. Golven är ju byggda med lerbruk från börja och vi har inget tätskikt utan förlitar oss på att leran och grunden kan hantera eventuella läckor.

   När det torkat klart ska vi först behandla med linolja och sen med vax så att de blir tåligare. Vi har köpt golvtegel från Qvesarum, först hade vi tänkt ha samma till badrummet men jag tycker de är lite för porösa och grova i ytan. Tycker att Horns ser ut att vara tätare - kanske blir såna till badrummet i alla fall om det inte blir cementplattor eller kakel. Onödigt att bestämma sig för sånt för tidigt ;-)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.